Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tervetuloa!

Käyntejä kotisivuilla:309191 kpl

Sipulipiirakka - perjantai kolmastoista päivä

Perjantai 13.4.2012

kinkkusipuli.jpg

Sipulikinkkupiirakka

Ainekset

Pohja
6 kananmunaa
100 g voita sulatettuna
2 tl psylliumia
200 g raastettua Oltermanni-kermajuustoa
1 dl kookosjauhoa
1 dl mantelijauhetta
½ dl hasselpähkinäjauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte
kuullottamiseen n. 2 rkl voita
200 g kinkkusuikaleita
100 g silputtua sipulia
100 g sukailoita paprikaa (vihreää, punaista ja keltaista)

Lämmitä uuni 175 asteeseen

Vatkaa kananmunat vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula ja psyllium ja vatkaa vielä. Lisää juustoraaste ja sekoita. Lisää vielä kaikki jauheet ja sekoita uudelleen.

Kaada taikina piirakkavuokaan, sirottele kinkkusuikaleet päälle ja paista uunissa n. 15 minuuttia.
Kuullota sillä välin sipulit ja paprika.

Ota piirakka uunista ja levitä sipulipaprikatäyte. Jatka paistamista vielä n. 30 minuuttia, kunnes piirakka saa kauniin värin.

Perjantai 13 päivä

Tämä piirakka osoittautui todella maukkaaksi, myös lagoton arvion mukaan. Valmistin sen huomista, Laki Kaikille Sama ry:n vuosikokousta varten, mutta joutuu kokousväki nyt tyytymään pienempiin annoksiin.

kinkkusipuli2.jpg

lottanami.jpg

(Ainakin yksi on tyytyväinen)

2 kommenttia .

Kerran vielä

Keskiviikko 11.4.2012 klo 0:08

Viime viikon lauantaina, pääsiäispyhien välipäivänä, nimerkki kiritek muisti lämpimällä tervehdyksellään minua ja Facebook-kavereitani:

kiritekApr 6, 2012 11:28 PM
Viemärirotta Christer Sundqvistilla ei ole harmainta aavistusta, mitä tyytyväisyys, ilo, mielenrauha ja hyvä tahto voivat antaa ihmiselle.

kiritekApr 7, 2012 03:48 AM
Rehellisyys on kaiken a ja o. On aika paljastaa muut viemärirottayhdyskunnan siimahännät: Lena Wiksten, Anja Kauranne, Tommi Kangas... Katsokaa ja hämmästykää!

Omalla tavallaan mielenkiintoista olisi tietää, miten lain tulkitsija suhtautuisi tuohon viemärirottanimittilyyn. En tiedä varmuudella, kuka nimimerkin kiritek takana on, mutta sen voin sanoa, että tuskin olen edes kiinnostunut  tutustumaan kyseiseen henkilöön.

Mikäli haluat tutkia asiayhteyttä tarkemmin, niin tuolta löytyy taustoja. "Katsokaa ja hämmästykää"!

Dojolaiset vauhdissa, osa 2


P.S. Onko mikään muuttunut kahdessa vuodessa?

3 kommenttia .

Pashaa voi syödä vielä vappunakin

Maanantai 9.4.2012 klo 0:27

Lupailin tänne pashan reseptiä. Otinpa kuvankin, mutta syystä tai toisesta kännykkä tilttasi yrittäessäni sitä kuvaa siirtää. Minulle ei siis kannata nyt soittaa. Odottelen kännykän sammuvan itsestään, jotta voisin ladata sen ja laittaa sen uudelleen päälle siinä toivossa, että se sen jälkeen taas toimisi. Onko kenelläkään kokemusta N8:n tilttaamisesta. Neuvot olisivat kullan arvoisia.

Ja viimeinkin kännykkä suostui toimimaan. Siitä kiitos Hanne V:lle. Ei olisi ollut mukavaa antaa Porvoon Pellinkiin ja Portugalin Portoon turhaa vahingonilon aihetta.
pashascaled.jpg

(Pasha; tärkkelyksetön, vähäsokerinen, vähälaktoosinen ja runsasrasvainen)

Pashasta tuli oikein hyvää. Miehen mieliksi tein siitä suhteellisen makeaa, itselleni olisi pienempi makeus ollut ihan passeli.  Kuva tulee aikanaan, jos luoja suo.

Vuoden 2012 pääsiäinen on nyt loppusuoralla, mutta pasha on erinomainen jälkiruoka vappunakin. Sopii nautittavaksi vaikka kuohuviinin kera.


Pasha

2 dl vispikermaa
2 dl vähälaktoosista rahkaa
90 g suolatonta voita
3 kananmunan keltuaista
1,5 maustemitallista steviaa
1/2 dl mantelirouhetta
1 limetin kuori
1/2 limetin mehu
Koristeluun avokadoa ja vadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja mantelirouhe. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja kananmunan keltuaiset huolellisesti tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita seokset keskenään ja mausta stevialla, raastetulla limetin kuorella ja limetin mehulla.
Ota kaksi suodatinpaperia ja aseta ne lävikköön, niin että paperit peittävät koko lävikön. Aseta lävikkö kulhon päälle ja kumoa ainekset lävikköön. Anna valua jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Koristele ja tarjoa viileänä.

P.S. Pellingistä puheen ollen. Pellingin Joulu oli minulle kirjana suuri pettymys. Kuvat olivat kaunita, mutta reseptit mitään sanomattomia ja yllätyksettömiä. "Itse kehitetyt" mantelileipäset  jättivät siinä mielessä pahan maun suuhun, että olen itse tehnyt hyvin samanlaisia vaikka kuinka monet kerrat aikaisemmin.

kryddmattskalad.jpg

4 kommenttia .

Välillä leipää

Lauantai 24.3.2012

sekavuokaleipascaled.jpg

Sekavuokaleipä

Enpä ole juurikaan leiponut sen jälkeen kun aloitin viiden kilon, sittemmin onnistuneen,  pudotusprojektini. Yleensäkään en paljonkaan harrasta leivonnaisia, vaan olen enemmänkin ruokaihmisiä. Eilen illalla leivoin leipää ja laitoin oikein muistiin ainekset. Tällaisesta vuokaleivästä voi kyllä tehdä vaikka kokonaisen aterian (viipaleesta), vain mielikuvituksen puute on esteenä. Tämä sopii myös hyvin vaikka voileipäkakun pohjaaksi.

Seuraavassa ohje. Julkaisen sen myöhemmin sivujen varsinaisessa reseptiosiossa.

Sekavuokaleipä

230 g Oltermannia
4 kananmunanvalkuaista
5 kananmunaa
100 g voita
200 g Creme Fraichea
2 tl Psylliumia
1 dl kookousjauhoa
1 dl mantelijauhetta
1 dl Fibrexiä
1 tl leivinjauhetta (muista, että leivinjauheessa on tärkkelystä, eikä kaikille sovi edes tuo teelusikallinen)

Raasta juusto. Vatkaa kulhossa 4 kananmunanvalkuaista kovaksi vaahdoksi.

Sulata voi. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, lisää niihin sulatettu voi lämpimänä ja sekoita joukkoon Psyllium. Sekoita joukkoon Creme Fraiche. Lisää jauhot ja Fibrex sekä leivinjauhe ja sekoita.

Yhdistä taikina munanvalkuaisvaahtoon varovasti sekoittaen. Paista runsaan litran vetoisessa silikonivuoassa uunin keskiritilällä 175 asteessa n. 50 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Kumoa leikkuulaudalle tms. alustalle.

Leipä maistuu hyvälle esim. kinkun tai metvurstin kanssa sellaisenaan tai paahdettuna. Paahtamisaika on noin 1,5 kertaa niin kauan kuin ”kaupan paahtoleivän”.

2 kommenttia .

Tärkkelysintolerantti; Varo näitä!

Tiistai 20.3.2012

Tärkkelysintolerantti ei tässä elintarvikkeiden lisä- ja korvikeaineiden maassa pääse helpolla. Kaikissa tärkkelystä muistuttavissa aineissa tai tärkkelyksen johdannaisissa itse sana ”tärkkelys” ei edes esiinny. Kannattaa muista tarkistaa tuoteselosteet ja varoa ainakin seuraavia:

Tärkkelyssiirappi
Maissisiirappi
Glukoosi-fruktoosisiirappi
Glukoosi (esim. vehnästä)
Inuliini
Karrageeni
Ksantaanikumi
Maltodekstriini
Trehaloosi (sienisokeri)
Laktoosi (maitosokeri)Ikäviä yllätyksiä allekirjoittaneelle ovat aiheuttaneet varsinkin kolme viimeksi mainittua, joita ei ihan helposti nimen perusteella yhdistäisi tärkkelykseen. Inuliiniin olen törmännyt käyttäessäni marjapiirakkapohjaan tuorejuustoa –  seurauksena kovat mahanpurut.

Maltodekstriniä on nykyisin melkein kaikissa leikkeleissä. Sietää varoa. Maha menee kuralle ja on kipeä.

Ksantaanikumi on minulle uusin tuttavuus. Käytin sitä tehdessäni hasselpähkinälettuja, jotta voisin vähentää kananmunan määrää taikinassa. Letuista tuli upean näköisiä ja maukkaita, mutta vatsa esitti haisevan vastalauseensa moisesta.

Sanoma: Jokaisen ei tarvitse kokeilla kaikkea. Riittää kun yksi tulee kipeäksi.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Sunnuntai 19.2.2012 klo 10:33

Homma pulkassa

Viiden kilon projektini on nyt suoritettu - oli jo eilen, mutta en ehtinyt kirjoitella, koska päivä meni koirien hoitoon viemisessä, appiukon syntymäpäivillä Tampereella, ja koirien hoidosta noutamisessa. Lotta ja Bella olivat hoidossa Ullan ja Veijon luona. Bella on jo vanha konkari tuossa asiassa, mutta Lotta oli ulissut peräämme monta tuntia.

Projektini onnistuminen vaati lopulta hiilihydraattien määrän laskemista alle viiden gramman useamman viikon ajaksi. Siinä auttoi suunnattomasti ”Maidoton munamaito”, jota olen nauttinut aamiaiseksi lähes joka päivä ja jonka voimalla pärjää kevyesti päivälliseen asti ilman mielitekoja. Tästä ideasta taas kiitos kuuluu fettdieten.se eräälle jäsenelle sekä palstan ylläpitäjä Gustaf Segerströmille. Maidotonta munamaitoa olen käyttänyt viime aikoina paljon myös ruoissani korvaamaan kermaa. En ole tuohon munamaitoon vielä ehtinyt kyllästyä. Toisaalta, syöväthän jokuset kaurapuuroakin joka ikinen aamu ja tämä minun aamiaiseni on sentään aika lailla terveellisempää ja ravitsevampaa.

Oma toteutukseni maidottomasta munamaidosta

50 g voita
2 kananmunaa
3 dl kiehuvaa vettä

Ainekset sekoitetaan keskenään sauvasekoittimella ja juodaan sellaisenaan. Maustaakin voi, esim. pienellä määrällä vahvaa kaakaojauhetta tai jauhetulla vaniljalla. Huomaa, että kaakaossa on tärkkelystä, joten sitä ei voi kovin paljon käyttää (jos siis ylipäätään sietää tärkkelystä laisinkaan).

Nyt on sitten jäljellä ”vain” painon pitäminen saavuttamissani lukemissa. Oma taiteenlajinsa on hiilihydraattien nostaminen sellaiselle tasolle, ettei paino lähde nousuun, mutta ei enää putoakaan. Luettuani syksyllä Bruce Fifen kirjan Stop Alzheimer now, tulin siinä määrin vakuuttuneeksi ketogeenisen ruokavalion hyödyistä, että aikomukseni on joka tapauksessa pysytellä sellaisella. Fifen suositusta viidestä ruokalusikallisesta kookosöljyä päivässä en sen sijaan pysty noudattamaan. Siitä on tullut minulle kuvottava olo ja se sai minut välillä jopa oksentamaan. Kookosöljyn määrää täytyisikin varmaan nostaa pikku hiljaa. Joka päivä joka tapauksessa käytän sitä ruoanlaitossa.

Kommentoi kirjoitusta.

Kohtalokas statuspäivitys

Perjantai 17.2.2012 klo 2:33

siivottu.jpg

(Roskat siivottu)

Yksityistä Facebook-tilapäivitystäni helmikuun neljäntenä päivänä armon vuonna 2012 on surutta levitelty ympäri nettiä. Ensimmäiseksi se julkaistiin Itsenäisten aikuisten keskustelufoorumi Dojolaisissa. Sinne tekstini liitti henkilö, jolla ei enää siinä vaiheessa ollut mitään asiaa Facebookprofiiliini.

Statuspäivitykseni alusta on tarkoitushakuisesti kaapattu pätkä pois, jotta teksti ei näyttäytyisi oikeassa kontekstissaan. Siksi, pitkällisen harkinnan tuloksena, julkaisen päivitykseni tässä, omalla kotisivullani. Yksittäisten henkilöiden kommentit jätän sen sijaan julkaisematta. Siihen minun pitäisikin pyytää jokaiselta erikseen lupa. Toki lupaa ei ole pyytänyt henkilö, joka varsin aikuismaisesti julkaisi ne Dojolaisissa ja sen jälkeen mm. Suomi 24:ssa, jossa ne ilmeisesti ovat vielä tälläkin hetkellä nähtävissä. Kyseiset henkilöt ovat nyttemmin joko eronneet tai heidät on erotettu nettiyhteisö Dojolaisista.

Tilapäivitykseni 4.2.2012

Erottamisestani Dojolaisista on pian kulunut 3 kuukakutta. Sen kunniaksi olin ajatellut omassa blogissani kirjoittamalla irrottautua perin pohjin koko tapahtumasta, joka osaksi oli hyvin traumaattinenkin kokemus.

Muutaman viimeisen päivän aikana olen läheltä katsonut, miten kaverini T.K. sai Dojolaisista lähtöpassit. Koko touhu tuntuu niin epätodelliselta. Hän oli arvostellut Antti Heikkilä -fanisivun muuttumista presidenttiehdokas Niinistön vaalisivuksi. Siksi hän sai lähteä.
Minäkin osallistuin sananvaihtoon Dojolaisten emännän kanssa, sillä pidin hänen kommenttejaan kaverilleni sivistymättöminä ja loukkaavina. Kun tämä juttu tällä tavalla aktualisoitui uudelleen, en enää olekaan oikeassa analyysivireessä kirjoittaakseni kiihkottomasti kokemastani. Sitä paitsi, C.S:n vetoomus kannattanee ottaa vakavasti.”stayaway.jpg

Aiheesta enemmän. Altilla on asiaa

8 kommenttia .

Viiden kilon pudotusyritys

Sunnuntai 12.2.2012

kesakurpitsalasagnescaled.jpg


Kesäkurpitsalasagne – rasvan kanssa ei pihtailtu

Suunta on oikea, vaikka edistyminen hieman hitaanlaista. Viikolla kävin ostamassa uudet farkut, kun vanhat eivät enää pysyneet jalassa. Senttimetrit ovat sulaneet enemmän kuin kilot.

Painonpudotusurakkaa on vielä 1,5 kiloa jäljellä. Aletaan siis olla voiton puolella, vaikka tämä ajoittain on aika tahmealta tuntunut. On jännää, miten 18 kg meni aikoinaan itsestään ja viiden kilon eteen on nyt tosissaan saanut tehdä töitä ja vahtia mitä suuhunsa tulee laittaneeksi.

Varsinaista aamupalaa en esim. tänään syönyt ollenkaan, mutta lounaaksi söin paistetun broilerinkoiven, sellaisenaan. Päivälliseksi laitoin kesäkurpitsalasagnea. Päivän hiilihydraatit ovat kotoisin kesäkurpitsasta, sipulista ja kermasta sekä minimaalinen määrä Koskenlaskijasta, kananmunasta ja voista, jotka nekin on laskettu mukaan kokonaismäärään.

Kesäkurpitsalasagne – rasvan kanssa ei pihtailtu

6 hengelle

500 g kesäkurpitsaa
700 g sikanautajauhelihaa
100 g sipulia kuutioituna
250 g mustaa Koskenlaskijaa
100g voita
2 rkl kookosöljyä
3 kananmunaa
3dl kiehuvaa vettä
2 dl kermaa
2 tl Psylliumia
200 g Oltermannia raastettuna
Suolaa, viispippuria
silputtua persiljaa

Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi siivuiksi juustohöylällä. Laita viipaleet lävikköön ja sekoita niihin 2 tl ruususuolaa. Aseta lävikkö esim. kulhon päälle ja aseta kesäkurpitsoiden päälle lautanen painoksi. Anna kesäkurpitsa-suolaseoksesta valua vesi sillä aikaa kun valmistelet ruoan muuten.(Tästä annoksesta valui vettä vajaa 2 dl)

Sulata pannulla 50 g voita ja 2 rkl kookosöljyä ja lisää sipulikuutiot ja jauheliha. Paista kypsäksi ja leikkaa joukkoon Koskenlaskija pieninä paloina. Sekoita ja anna Koskenlaskijan sulaa.

Tee ”munamaito” seuraavasti: Punnitse sauvasekoittimen kulhoon 50 g voita. Riko päälle 3 kananmunaa ja mittaa joukkoon 3 dl kiehuvaa vettä. Sekoita joukkoon 2 tl Psylliumia ja 2 dl kuohukermaa. Sekoita ”munamaito yhteen jauhelihaseoksen kanssa.

Voitele uunivuoka ja lado pohjalle kerros kesäkurpitsan viipaleita. Kaada päälle jauheliha-munamaitoseosta ja lado taas päälle kerros kesäkurpitsaviipaleita jne. Anna paistua uunissa noin 45 minuuttia 175 asteessa. Ota vuoka pois uunista ja sirottele ruoan päälle Oltermanniraaste. Anna juuston sulaa ja saada hiukan väriä. Ota pois uunista ja sirottele päälle persiljasilppua.

Ruoka sisältää hiilihydraatteja 3,9 gramma annosta kohden ja se jäi päivän koko saldoksi, sillä iltapalaa tämän päivällisen jälkeen ei tarvita.

1 kommentti .

Majoneesia voista

Keskiviikko 25.1.2012 klo 12:52

Öljyjen sivumaku tympii ja tietoisuus neutraalimman makuisten öljyjen suuresta omega 6 -määrästä pännii.

Siksi olenkin nyt pari kertaa valmistanut majoneesini voista - ja hyvää tulee.

100 g normaalisuolaista voita

2 munankeltuaista

2 rkl väkiviinaetikkaa

2 tl sinappijauhetta

Laita ainekset sauvasekoittimen kulhoon mainitussa järjestyksessä ja sekoita sauvalla kunnes seos on sileä ja tasainen.
Vaihtelua kaivatessasi voit maustaa majoneesin esim. jollakin yrtillä tai valkosipulilla.

7 kommenttia .

Viiden kilon pudotusyritys

Tiistai 24.1.2012

Tänään tuli syötyä vähä ylimääräistä. Teki niin kovasti mieli kookoslettuja. Ei mitään hirmuista määrää hiilareita kuitenkaan.

Päivällä sain tehtyä koirien kanssa oikein kunnon lenkin. Eikö liikkuvan ihmisen tarvitse pikkuisen syödäkin?

Kommentoi kirjoitusta.

Äänestämään

Sunnuntai 22.1.2012

Nyt äänestämään ennen kuin äänestyslukaali menee kiinni. Valintani on Väyrynen, jolla ainoana on yksiselitteisen kielteinen Nato-kanta.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Lauantai 21.1.2012

Edelleen kaksi kiloa pudotettavaa. Näiden viiden kilon tiputtaminen tuntuu todella tahmealta, vaikka ne aiemmat 18 menivät ikään kuin itsestään ja vaikka ne ovat pysyneet poissa jo vuosikaudet. Pitäisikö "ottaa lusikka kauniiseen käteen" ja todeta, että olen ihannepainoni saavuttanut!
En nyt kuitenkaan vielä anna periksi. Päivittäinen hiilihydraattimääräni on viimee ajat yleensä ollut alle 5 g, kuitenkin joka päivä alle 10.
Eftersnack om LCHF (Jälkipuhetta VHH:tsa) -ohjelmassa Ruotsin televisiossa eräs mies kertoo viimeksi kuluneet neljä vuotta syöneensä nolla grammaa hiilareita päivässä. Jäi askarruttamaan, tarkoittaako nolla tässä 0,00. Siis jopa kananmunat ja voikin pois?

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Torstai 12.1.2012

Enää kaksi kilogrammaa maaliin

Mahatauti on epäilemättä auttanut minua projektissani. Olen saanut erinomaista vatsajumppaa, enkä ole tullut syöneeksi liikaa. Toisinaan on puhdas vesikuuripäivä, mutta välillä mahaan koskeen monin verroin sen vuoksi, että muun lisäksi on myös huutava nälkä.

Yhtä päivää lukuunottamatta olen jotenkuten pystynyt käymään hauveleiden kanssa lenkillä. Lenkit ovat olleet tavanomaista lyhyempiä ja tempoltaan rauhallisempia ja olenkin päästänyt Bellan ja Lotan kävelyiden jälkeen aitaukseen keskenään vapaina leikkimään .

Kuten sanottu, aina välillä tuntuu, että pitää saada ravintoa. Olen nauttinut tänään lounasta ja iltapalaa ;). Lounaaksi laitoin helpon ja makoisan kuuman keiton. Se ei ollut Blå Bandia eikä se ollut Kuppikuumaa, sillä minä en ota mallia "Hei me karpataan" -ohjelmasta. Keitostani puuttuivat mm. muunneltu tärkkelys, maltodekstriini ja aromivahventeet.

12012012024.jpg

Tätä keittoa varten otin pakastimesta esille itse keittämääni kananlientä ja sulatin sen. Se on melko ytyä tavaraa, joten ohensin sitä hieman kiehuvalla vedelle, sekoitin joukkoon ruokalusikallisen voita ja ruokalusikallisen kookosöljyä ja sirottelin päälle näön vuoksi hieman silputtua persiljaa. Tämän keiton hiilarimärä on minimaalinen.

Iltapalaksi join "suklaista munamaitoa", joka ei ole maitoa eikä juuri suklaatakaan nähnyt: 2 kananmunaa, 1 1/dl kiehuvaa vettä, 30 g voita ja 1/2 tl vahvaa kaakaojauhetta (Van Houten). Hyvää ja ravitsevaa ja käyttömahdollisuuksia voisi heti keksiä lisää vaikka millä mitalla. Joka tapauksessa ei tarvinut mennä nälissään nukkumaan eikä hiilihydraatteja ollut nimeksikään.

Päivän hiilarisaldo on ollut kirkkaasti alle viisi grammaa, jota toistaiseksi pidän maksimina. Tätä voidaan siis luonnehtia kirjainyhdistelmällä VLCHF eli very low carbon and high fett.

Kommentoi kirjoitusta.

Helli muistiasi - Värna om ditt minne

Keskiviikko 11.1.2012 klo 0:53

Syömällä muisti kuntoon - Ät dig till ett bättre minne!

Kostdoktorn.se

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Sunnuntai 8.1.2012 klo 19:21

Munavellilinja jatkuu toistaiseksi - ohje eilisessä blogikirjoituksessani. Ohje on yhdelle annokselle ja sen ravintoarvot ovat 56.1 g rasvaa, 2.4 g hiilihydraatteja ja 9.3 g proteiinia.

Voipi olla, että huomenna jo kokeillaan lihalientä tai toivon mukaan jotain kiinteämpääkin.

Kerrottakoon niille, jotka eivät aiemmin ole seuranneet blogiani, että tämä ei ole tavanomaista ruokavaliotani, vaan liittyy potemaani mahatautiin. Toki munavelli on terveellekin hyvää ja ravitsevaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Lauantai 7.1.2012 klo 17:31

Taas täällä päin riehuu mahatauti ja totta kai minä sen sain. Annanpa tässä teille oivan reseptin mahatautiselle sopivaksi velliksi, kunhan tauti on sen verran päästänyt otettaan, että jotain jo pysyy sisälläkin.

Munavelli

1 kananmuna

0,75 dl kuohukermaa

0,75 dl vettä

25 g voita

hyppysellinen jauhettua vaniljaa

Vispaa kattilassa kananmuna ja kaada joukkoon kerma ja vesi. Sekoita ainekset keskenään. Keitä miedolla lämmöllä, koko ajan sekoittaen, kunnes velli on sopivan paksua. Sekoita lopuksi joukkoon voi ja vanilja.

On hyvää, samettisen lempeää vatsalle, ja täyttää nälästä huutavaa vatsaa, joka ei kuitenkaan vielä kiinteää ravintoa jaksa käsitellä.

Ja taatusti karppia!

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Tiistai 3.1.2012

Nyt on joulun tuomat lisäkilot karistettu ja uusi yritys aloitettu uuden vaa´an ja hyvän mielen kera. Liityin myös tällaiseen yhteisöön, jotta saisin lisämotivaatiota retkahteluja (suklaa) vastaan.

Nyt mennään alle 10 g päivittäisellä hiilihydraattimäärällä, ketoosi on taas päällä ja olo on hyvä.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Keskiviikko 28.12.2011 klo 16:38

Itsepetoksen aikaa

Sitä se joulu on. Kaiken suklaan ym. jälkeen olen samassa pisteessä kuin silloin, kun projektini aloitin. Tosin sanoen minulla on edelleen viisi kiloa pudotettavaa.

Illalla menen Virtasille Paremman Porin Puolesta ry:n kokoukseen. Ulla leipoo minua varten joka kerta ihania tärkkelyksettömiä leivonnaisia. Olisi pitänyt soittaa ja sanoa, että mikäli hän välttämättä haluaa minulle jotain tarjota, niin munavoi olisi hyvä ratkaisu.

Uskokaa tai älkää. Kyllä tämä tästä taas.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Tiistai 27.12.2011 klo 16:42

Pukinkontissa oli minulle henkilövaaka. Syystä tai toisesta en ole vielä uskaltautunut astumaan sille. Painonpudotuksen kannalta joulu ei ole sujunut aivan oikeaoppisesti. Suklaa on se, mitä olen syönyt ohi ruokavalion. Tiesinhän minä, että niin siinä käy. Nyt täytyy varmasti aloittaa koko homma alusta. Pahin suklaatöppä sattui kuitenkin Tapanina, kun muiden tapaan otin lahjakonvehtirasiasta namusen. Tämä päivä on mennyt piloille tuon yhden namusen vuoksi, koska se sisälsi tärkkelystä kahdessakin muodossa, eikä vatsani moista siedä.

Lotta oli jouluaaton ja joulupäivän kovin kipeä. Jouluyön valvoin sen kanssa, kun koira yökki ja kyökki ja oli tuskaisen oloinen. Nyt Bellalla on sama vaiva lievempänä. Mielessäni kävi vaikka mitä kauhukuvia xylitolpurukumin tai myrkytetyn leivän palan syömisestä, mutta nyttemmin on selvinnyt, että meillä päin on koirilla liikkeellä kovaa yskää. Pistäähän se oksentamaan, kun riittävästi yskii!

Olimme jouluksi levittäneet lattioille uudet matot. Nyt ne ovat eteisessä rullalla likaisiksi yökittyinä. Matot voi pestä. Pääasia, että Lotta on jo melko terve, eikä Bella näytä aivan yhtä sairaaksi tulevankaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Joulua

Torstai 22.12.2011 klo 23:47

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta - God jul och gott nytt år!

godjulskalad.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »