Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tervetuloa!

Käyntejä kotisivuilla:309211 kpl

Viiden kilon pudotusyritys

Share |

Sunnuntai 19.2.2012 klo 10:33


Homma pulkassa

Viiden kilon projektini on nyt suoritettu - oli jo eilen, mutta en ehtinyt kirjoitella, koska päivä meni koirien hoitoon viemisessä, appiukon syntymäpäivillä Tampereella, ja koirien hoidosta noutamisessa. Lotta ja Bella olivat hoidossa Ullan ja Veijon luona. Bella on jo vanha konkari tuossa asiassa, mutta Lotta oli ulissut peräämme monta tuntia.

Projektini onnistuminen vaati lopulta hiilihydraattien määrän laskemista alle viiden gramman useamman viikon ajaksi. Siinä auttoi suunnattomasti ”Maidoton munamaito”, jota olen nauttinut aamiaiseksi lähes joka päivä ja jonka voimalla pärjää kevyesti päivälliseen asti ilman mielitekoja. Tästä ideasta taas kiitos kuuluu fettdieten.se eräälle jäsenelle sekä palstan ylläpitäjä Gustaf Segerströmille. Maidotonta munamaitoa olen käyttänyt viime aikoina paljon myös ruoissani korvaamaan kermaa. En ole tuohon munamaitoon vielä ehtinyt kyllästyä. Toisaalta, syöväthän jokuset kaurapuuroakin joka ikinen aamu ja tämä minun aamiaiseni on sentään aika lailla terveellisempää ja ravitsevampaa.

Oma toteutukseni maidottomasta munamaidosta

50 g voita
2 kananmunaa
3 dl kiehuvaa vettä

Ainekset sekoitetaan keskenään sauvasekoittimella ja juodaan sellaisenaan. Maustaakin voi, esim. pienellä määrällä vahvaa kaakaojauhetta tai jauhetulla vaniljalla. Huomaa, että kaakaossa on tärkkelystä, joten sitä ei voi kovin paljon käyttää (jos siis ylipäätään sietää tärkkelystä laisinkaan).

Nyt on sitten jäljellä ”vain” painon pitäminen saavuttamissani lukemissa. Oma taiteenlajinsa on hiilihydraattien nostaminen sellaiselle tasolle, ettei paino lähde nousuun, mutta ei enää putoakaan. Luettuani syksyllä Bruce Fifen kirjan Stop Alzheimer now, tulin siinä määrin vakuuttuneeksi ketogeenisen ruokavalion hyödyistä, että aikomukseni on joka tapauksessa pysytellä sellaisella. Fifen suositusta viidestä ruokalusikallisesta kookosöljyä päivässä en sen sijaan pysty noudattamaan. Siitä on tullut minulle kuvottava olo ja se sai minut välillä jopa oksentamaan. Kookosöljyn määrää täytyisikin varmaan nostaa pikku hiljaa. Joka päivä joka tapauksessa käytän sitä ruoanlaitossa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini