- 9.11.2018 21.05Kansalaisaloite terveellisemmän ruoan alv:n alentamiseksiLue lisää »
- 21.12.2015 0.05UunijuustosetLue lisää »
- 5.11.2015 15.41Mitä sinun tulee tietää TTIP:stäLue lisää »
Respteistäni Reseptini sopivat sekä tärkkelysintoleranteille että keliaakikoille ja useimmiten myös laktoosi-intoleranteille. Itse pystyn käyttämään vähälaktoosisia maitotuotteita, mutta milloin näitä esiintyy resepteissäni, ne voidaan korvata laktoosittomillakin vaihtoehdoilla. Ruoissani käytän seuraavia aineita: Liha ja sisäelimet, mieluiten luomua, mutta ehdottomasti ei teollisesti prosessoitua. Kun ostat lihaa kaupasta, tarkista, että se on sata prosenttisesti lihaa. Tuore kala ja pakastekala ilman lisäaineita. Säilykkeet käyvät myös, kunhan katsot, etteivät ne sisällä transrasvoja, nitraatteja, sokeria tai etenkään tärkkelyssiirappia. Linnut, saman ohjeen mukaisesti kuin liha yllä Äyriäiset Kananmunat Kypsät, täysrasvaiset juustot Rasvoista voi, kookoskerma, kylmäpuristettu kookosöljy, kylmäpuristettu oliiviöljy Maan päälliset vihannekset (juureksista vain sipuli, retiisi ja retikka) Mantelijauho, kookosjauho, hasselpähkinäjauho (huom. maapähkinöissä on runsaasti tärkkelystä) Marjat Sienet Hedelmät, ei tolkuttomasti, koska hedelmät sisältävät runsaasti fruktoosia. Fruktoosi lisää veren triglyseridejä, joiden on osoitettu olevan riskitekijä sydän- ja verisuonisairuksille. Banaania varoen ja vain kypsennettynä – banaanissa on runsaasti tärkkelystä, joka kypsennettäessä muuttuu sokeriksi. Luomumaito, vähälaktoosinen kerma, vähälaktoosinen rahka (satunnaisesti), jugurtti (10 % rasvaa), kermaviili (10% rasvaa)
Perunan, riisin ja pastan sijaan käytän runsaasti keräkaalia, kukkakaalia, parsakaalia, kesäkurpitsaa, keräkaalia ja sipulia.
|