Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tervetuloa!

Käyntejä kotisivuilla:325503 kpl

Pashaa voi syödä vielä vappunakin

Share |

Maanantai 9.4.2012 klo 0.27


Lupailin tänne pashan reseptiä. Otinpa kuvankin, mutta syystä tai toisesta kännykkä tilttasi yrittäessäni sitä kuvaa siirtää. Minulle ei siis kannata nyt soittaa. Odottelen kännykän sammuvan itsestään, jotta voisin ladata sen ja laittaa sen uudelleen päälle siinä toivossa, että se sen jälkeen taas toimisi. Onko kenelläkään kokemusta N8:n tilttaamisesta. Neuvot olisivat kullan arvoisia.

Ja viimeinkin kännykkä suostui toimimaan. Siitä kiitos Hanne V:lle. Ei olisi ollut mukavaa antaa Porvoon Pellinkiin ja Portugalin Portoon turhaa vahingonilon aihetta.
pashascaled.jpg

(Pasha; tärkkelyksetön, vähäsokerinen, vähälaktoosinen ja runsasrasvainen)

Pashasta tuli oikein hyvää. Miehen mieliksi tein siitä suhteellisen makeaa, itselleni olisi pienempi makeus ollut ihan passeli.  Kuva tulee aikanaan, jos luoja suo.

Vuoden 2012 pääsiäinen on nyt loppusuoralla, mutta pasha on erinomainen jälkiruoka vappunakin. Sopii nautittavaksi vaikka kuohuviinin kera.


Pasha

2 dl vispikermaa
2 dl vähälaktoosista rahkaa
90 g suolatonta voita
3 kananmunan keltuaista
1,5 maustemitallista steviaa
1/2 dl mantelirouhetta
1 limetin kuori
1/2 limetin mehu
Koristeluun avokadoa ja vadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka ja mantelirouhe. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja kananmunan keltuaiset huolellisesti tasaiseksi vaahdoksi. Sekoita seokset keskenään ja mausta stevialla, raastetulla limetin kuorella ja limetin mehulla.
Ota kaksi suodatinpaperia ja aseta ne lävikköön, niin että paperit peittävät koko lävikön. Aseta lävikkö kulhon päälle ja kumoa ainekset lävikköön. Anna valua jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Koristele ja tarjoa viileänä.

P.S. Pellingistä puheen ollen. Pellingin Joulu oli minulle kirjana suuri pettymys. Kuvat olivat kaunita, mutta reseptit mitään sanomattomia ja yllätyksettömiä. "Itse kehitetyt" mantelileipäset  jättivät siinä mielessä pahan maun suuhun, että olen itse tehnyt hyvin samanlaisia vaikka kuinka monet kerrat aikaisemmin.

kryddmattskalad.jpg


Kommentit

9.4.2012 12.56  Hely Alhainen

Moni resepti ko. kirjassa näyttää olevan Dojolaisten reseptipankista. Näin ryhmäläiset ovat auttaneet isäntäparia aivan ilmaiseksi. Voin olla väärässäkin, kenties reseptipankin jäsenet ja kustantamo ovat sopineet korvauksista :) (totta puhuen en usko siihen alkuunkaan)

9.4.2012 13.20  Ämärä

Lena. Voisiko tuon stevian korvata sukriinilla ja paljonko sitä pitäisi käyttää. Minusta stevia on jotenkin äkkimakean tuntuista.

9.4.2012 13.25  Kotikokkaaja

Mikä on maustemitta?

9.4.2012 15.24  Lena

Hely. Ystävä sanoo, että reseptipankin ohjeet ovat luovasti varastettavia. Käsite lienee aika venyvä, samalla tavalla kuin vaikka omantunnon rajat vaihtelevat yksilökohtaisesti

Ämärä. En suosittelisi sokerialkoholeja kenellekään. Hiilaririippuvasiten ei ainakaan kannata sellaisia käyttää. Monien vatsan ne myös saavat kunnolla sekaisin.

Kotikokkaaja. Laitoin ylle kuvan maustemitasta. Taustalla on desilitramitta. "Maustemitallinen" on vakiintunut mitta ja se tarkoittaa yhtä millilitraa eli sadasosa desilitraa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini