Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tervetuloa!

Käyntejä kotisivuilla:121644 kpl

Välillä leipää

Share |

Lauantai 24.3.2012


sekavuokaleipascaled.jpg

Sekavuokaleipä

Enpä ole juurikaan leiponut sen jälkeen kun aloitin viiden kilon, sittemmin onnistuneen,  pudotusprojektini. Yleensäkään en paljonkaan harrasta leivonnaisia, vaan olen enemmänkin ruokaihmisiä. Eilen illalla leivoin leipää ja laitoin oikein muistiin ainekset. Tällaisesta vuokaleivästä voi kyllä tehdä vaikka kokonaisen aterian (viipaleesta), vain mielikuvituksen puute on esteenä. Tämä sopii myös hyvin vaikka voileipäkakun pohjaaksi.

Seuraavassa ohje. Julkaisen sen myöhemmin sivujen varsinaisessa reseptiosiossa.

Sekavuokaleipä

230 g Oltermannia
4 kananmunanvalkuaista
5 kananmunaa
100 g voita
200 g Creme Fraichea
2 tl Psylliumia
1 dl kookousjauhoa
1 dl mantelijauhetta
1 dl Fibrexiä
1 tl leivinjauhetta (muista, että leivinjauheessa on tärkkelystä, eikä kaikille sovi edes tuo teelusikallinen)

Raasta juusto. Vatkaa kulhossa 4 kananmunanvalkuaista kovaksi vaahdoksi.

Sulata voi. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunat, lisää niihin sulatettu voi lämpimänä ja sekoita joukkoon Psyllium. Sekoita joukkoon Creme Fraiche. Lisää jauhot ja Fibrex sekä leivinjauhe ja sekoita.

Yhdistä taikina munanvalkuaisvaahtoon varovasti sekoittaen. Paista runsaan litran vetoisessa silikonivuoassa uunin keskiritilällä 175 asteessa n. 50 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Kumoa leikkuulaudalle tms. alustalle.

Leipä maistuu hyvälle esim. kinkun tai metvurstin kanssa sellaisenaan tai paahdettuna. Paahtamisaika on noin 1,5 kertaa niin kauan kuin ”kaupan paahtoleivän”.


Kommentit

24.3.2012 17:44  sirkka heikkilä

Kiitos Lena, on upean näköinen. Täytyy jossain välissä kokeillla. Nyt lennätän reseptisi reseptikirjaan nimellä Lenan leipänen.

24.3.2012 20:44  Lena

Hauska kuulla Sirkka. Lisäsin ohjeisiin että paistetaan uunin keskiritilällä ja lämpötilaksi laitetaan 175 astetta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini