Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tervetuloa!

Käyntejä kotisivuilla:328585 kpl

Viiden kilon pudotusyritys

Torstai 22.12.2011 klo 23.34

Tässä junnataan nyt totisesti paikoillaan. Ei muutostaan suuntaan eikä toiseen. Joudun vähentämään hiilihydraatit alle 10 gramman päästäkseni eteenpäin. Tämä on kuitenkin joulupyhien jälkeistä aikaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Maanantai 19.12.2011 klo 21.31

kycklingpasallad.jpg

Housut tippuu!

Pian pitää lähteä etsimään uudet farkut, kun nykyiset alkavat tuntua hieman turhan tilavilta. Kiloista en tiedä, mutta housuissa on aika lailla tyhjää tilaa. Päivittäiset hiilihydraattiannokset ovat olleet 10 - 15 grammaa. Hyvää ja herkullista ruokaa on syöty, joka päivä.

Kuvassa yllä tämän päivän päivällinen, metvurstilla höystettyä kananpoikaa salaattipedillä. Tammenlehtisalaattia, kurkkua, punaista paprikaa, keltaista paprikaa, kurkkua, voi-kookosöljyseoksessa paistettuja broilerinsuikaleita ja suikaloituja metvurstin viipaleita ja kaiken päällä raastettua Oltermanni-juustoa. Paistinrasva on tietysti lorautettu salaatille.

Kommentoi kirjoitusta.

Statiineista

Maanantai 19.12.2011 klo 0.06

Asiaa kolesterolilääkkeistä

http://www.kostdoktorn.se/29-miljarder-skal-att-ljuga-om-kolesterol

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Sunnuntai 18.12.2011 klo 3.27

Ihan siedeltähän tämä alkaa näyttää ;)

http://elfyourself.jibjab.com/view/8VZHzn1MA9DLHqO1?cmpid=ey_fb_self&ref=nf

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Perjantai 16.12.2011

Koko perheen mahatauti vihdoin ohi. Tämä oli aika outo juttu, sillä selvästi koiratkin saivat minusta tartunnan. Olen yrittänyt selvittää, mikä pöpö voisi olla kyseessä ja näyttää siltä, että norovirus voi tarttua ihmisestä koiraan.

Ensin siis sairastuin minä, aika lailla rajusti, ja seuraavana olli Bella-parka, joka oli todella hirvittävän sairas. Sitten sairastui mieheni, jolla tauti oli jo huomattavasti lievempi ja lopulta Lotta, joka myös sairasti taudin melko lievänä.

Keskiviikkona kävin vaa´alla ja näyttää siltä, että olen pudottanut painoa kaiken kaikkiaan 2 kiloa. Ei siis mikään kovin ihmeellinen saavutus. Ketoaineet ovat kahdeksan ja kuudentoista välillä - luulisi nyt että rasvakin jo alkaisi palaa. Ehkä teen jotain väärin, tai sitten rasva oikeasti palaakin, sillä tunnen jotenkin kutistuneeni. Läskihän ei toisaalta hirveästi paina.

Palaan taas muutamaksi päiväksi ruoka- ja hiilariselostuksiin, mutta joulu kyllä hieman askarruttaa. Välttämättä hiilihydraatteja ei tule nautittua normaalia enemmän, mikäli sitten en sorru makeisiin. Mutta jouluna ei ehkä ehdi kovin tarkkaa ruokapäiväkirjaa pitämään.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Lauantai 10.12.2011 klo 21.29

Väärin laihdutettu!

Toissa yönä, flunssan jo hieman hellitettyä, iski mahatauti, joka jatkuu edelleen. Eiköhän tälläkin menetelmällä voi paino tippua, mutta tämä on kaukana aiotusta metodista.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Perjantai 9.12.2011

"Karkkipäiväni" oli maanantaina ja nyt on perjantai. Tänään ketoainemittaus näyttää ensimmäistä päivää selkeästi positiivista tulosta. Jokaisen ei tarvinne tätä erikseen itse todeta, vaan minun erehdyksestäni saavat  muutkin vapaasti ottaa oppia.

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Keskiviikko 7.12.2011

Rakkaat myötälaihduttajani. Poden flunssakuumetta, eikä "energiaa" hiilihydraattien laskemiseen tällä hetkellä oikein riitä. Toivoakseni tilanne muutamassa päivässä on normalisoitunut.

Kahden viikon ajalta on painonpudotusta kertynyt runsas 1,5 kg. Jatkan edelleen induktiota, eli alle 20 g hiilihydraatteja päivässä. Tosin teen sen kuumeen aikana silmämääräisesti. "Karkkipäivänä" eli maanantaina olleen Laki kaikille Sama ry:n pikkujouluissa nautittuja hiilihydraatteja en ole laskenut, mutta jokainen voi kuvitella, että 20 grammaan ei kovin monta suklaakonvehtia tarvita ja kun lisäksi tulevat kinuskikarkit ja kaupasta ostettu makea glögi, niin voimme ehkä pikkuisen vulgääristi todeta, että "perseelleen meni" tuo päivä projektini kannalta, vaikka muuten mukavaa olikin. Kuume oli jo tuossa vaiheessa , mutta tykkäsin mennä kavereita tapaamaan.

1 kommentti .

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tiistai 6.12.2011 klo 1.45

finskaflaggan2.jpgHaluan toivottaa hyvää itsenäsyyspäivää kaikille meille Suomessa asuville!

Vielä koittaa aika, kun todellinen itsenäisyys palautetaan ja se tulee tapahtumaan yllättävänkin nopeasti.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Tiistai 6.12.2011 klo 1.36

Lopulta siinä sitten kävi niin, että sain kuin sainkin sen flunssan, jota vastaan olen viikon pyristellyt. Palaan itsenäisyyspäivänä sunnuntain ja maanantai ruokalistoihin. Sunnuntai meni vielä ruoan osalta ihan hyvin, mutta maanantai oli surkea. Olin pikkujoulujuhlissa, retkahdin, ja suurin osa nauttimastani energiasta tuli sokerista - suklaakonvehteista ja kinuskikarkeista :( Nyt pitää tehdä monta päivää töitä tämän syrjähypyn mitätöimiseksi.

Kommentoi kirjoitusta.

Ravitsemustohtori haastattelee

Lauantai 3.12.2011 klo 23.50

"Kostdoktorn" Andreas Eenfeldt haastattelee amerikkalaistohtori Mary Vernonia:

http://www.dietdoctor.com/low-carb-explained

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Lauantai 3.12.2011

11. päivä

Hieno päivä. Kirkas, aurinkoinen ilma ja lämpötila pikkuisen pakkasen puolella. Lotta aloitti tänään pentukoulussa ja osoittautui innokkaaksi oppijaksi.

Tänään on syömisessä täytetty eilinen vaje.

Aamupala

200 g Creme Fraichea (hh 4,6)

Lounas

1 kananmuna, 75 g paistettua siankylkeä, 30 g emmentaljuustoa, 20 g cashew-pähkinöitä. (hh 3,91)

Päivällinen

Lihamureke neljälle: 2 kovaksi vatkattua munanvalkuaista, 700 g jauhelihaa, 250 g tuoreita sieniä paistettuina, 100 g rasvaista jogurttia, suolaa, viisipippuria, 4 sipulia, puolikkaina haudatettuina (Yhdessä annoksessa hh 3,77)

Salaatti: 30g tammenlehtisalaattia, 30 g kurkkua, 10 g punaista paprikaa, 15 g retiisiä (hh 1,26)

Iltapala

1 1/2 dl lihalientä, 2 rkl kookosöljyä (hh 0)

Päivän hiilihydraatit yhteensä 13,5.

Cashew-pähkinät yllättävät. Niissä näyttää olevan valtavasti hiilihydraatteja, enimmäkseen tärkkelystä. Ihme, ettei vatsa mennyt sekaisin 20 grammasta.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Perjantai 2.12.2011

sidflask.jpg

Paistetut siankylkisiivut - paistinrasva salaattikastikkeena

10. päivä

Kiva päivä. Paljon on saatu aikaan ja ulkoiltukin on oikein kunnolla. Mutta. Emme voi jatkaa näin. Tänään nimittäin kävi niin, että kiirettä piti koko ajan, enkä muistanut syödä, kun ei ollut nälkä. Pitkän päälle se ei voi olla hyväksi, mutta nyt onkin onneksi kyse vain yhdestä päivästä.

Ruokapuoli sujui seuraavasti.

Aamupala

Ei ollut.

Lounas

1 1/2 dl naudan keitinlientä ja 2 rkl kookosöljyä (hh 0). Kyllä muuten ovat erinomaisia nämä ”omasta lihasta” keitetyt liemet. Vähän harmaita ovat kaupan liemikuutioihin verrattuna, mutta maku on taivaallinen.

Päivällinen

Paistetut siankylkisiivut höyrytetyn parsakaalin ja salaatin kera

Siankylkisiivut 3:lle hengelle: 400 g siankylkeä, 20g voita paistamiseen

Ainekset per henkilö; sianlihaa 130 g, voita 6,7 g (hh 0,05)

70 g parsakaalia (hh 1,4)

Salaatti: 30 g jääsalaattia, 30 g kurkkua, 20 g avokadoa, 15 g retiisiä, 10 g vihreää paprikaa, 5 g punaista paprikaa (hh yht. 1,44)

Iltapala

1 1/2 dl naudan keitinlientä ja 2 rkl kookosöljyä (hh 0)

Päivän hiilihydraatit 2,9 grammaa.

Huomenna syödään sitten taas enemmän. Tämä alkaa muuten näyttää rasvapaastolta.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Torstai 1.12.2011

stektagg.jpg

Molemmin puolin paistetut kananmunat juustotäytteellä

9. päivä

Kylläpä on edelleen mahtava olo ja flunssakin vaikuttaa alkuunsa nujerretulta. Vuoden pimein aika, eikä missään tunnu! Miksen ole aiemmin oivaltanut, että hyvän olon avain on hiilareiden minimoinnissa. Ihmeellistä. Tässä sitä on jo monet vuodet oltu käytännössä aika lailla tiukalla VHH:lla ja nyt sitten yhtäkkiä selviää, että sekin on oikeastaan ollut liikaa. Onnistuinpa projektissani tai en, niin luulen, että oikea hiilihydraattimäärä löytyy kohdallani joltain hyvin matalalta tasolta.

Tällaista tänään ruokarintamalla.

Aamupala

200 g Creme Fraiche (hh 4,6)

Lounas

2 voissa (20 g) molemmin puolin paistettua kananmunaa, 30 g emmentaljuustoa, 30 g kurkkua, 20 g vihreää paprikaa, 10 g punaista paprikaa (hh 1,83).

Päivällinen

60 g savulohta

Salaatti: 30 g jääsalaattia (hh 0,3), 20 g kurkkua (0,28 g), 20 g retiisiä (hh 0,38), 10 g vihreää paprikaa (hh 0,25)), 5 g punaista paprikaa (hh 0,23), 20 g avokadoa (hh 0,16), 1 rkl oliiviöljyä, viinietikkaa (hh yht. 1,6).

Iltapala

1 1/2 dl kielen keitinlientä ja 2 rkl kookosöljyä (hh 0).

Päivän hiilihydraatit yhteensä 8,03

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Keskiviikko 30.11.2011

8. päivä

Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa

Hyvä päivä tämäkin. Ketoaineet eilistä matalammalla tasolla, eli Ketostix näyttää lukemaa ”kohtalainen”. Hyvässä vedossa tässä on oltu ja vastikään kokouksesta (Skypessa) palattu. Mies on tervehtynyt, joten olen ollut hauvojen kanssa lenkillä vain kahdesti. Flunssa todellakin pukkaa päälle, kuten eilen uumoilin. Mutta taistellaanpa vastaan. Kuka tietää, onko sata prosenttisessa askorbiinihapossa hiilihydraatteja, ja jos on, niin miten paljon? Teelusikallisen olen ottanut tänään teen kanssa, kuten muuten eilenkin.

Aamulla kävin sitten ensimmäisen kerran projektin alkamisen jälkeen vaa´alla. Veret seisauttava tulos on – 1 kg. En tiedä, onko se paljon vai vähän ja mitä siitä pitäisi ajatella. Tuntuu hieman tuskastuttavalta. Mutta vatsa vaikuttaa jonkin verran litistyneen. Joka viikko ei tule välttämättä tulosta ollenkaan. Pitäisiköhän induktiovaihetta jatkaa pitempään kuin kaksi viikkoa. Se pitää viikon päästä ratkaista.

Eräs asia minua tässä askarruttaa. Minulla ei ole oikein vertailupohjaa eli en tiedä, paljonko olen aiemmin syönyt hiilihydraatteja – aika vähän joka tapauksessa. Vain yhden kerran ennen tätä olen laskenut päivän aikana syömieni hiilihydraattien määrän, ja silloin tulokseksi tuli 16 grammaa. Ehkä se normaalisti on mennyt jonkin verran tuon yli, muttei paljoa.

Nyt olen säännöstellyt kukkakaalin, keräkaalin, kesäkurpitsan ja paprikoiden syöntiä tavalliseen verrattuna ja maitotuotteista olen käyttänyt ainoastaan juustoa, voita ja Creme Fraichea. Edes kermaa tai Partista en ole syönyt.

Tämän päivän ruokalista ei ole hirvittävästi aiemmista poikennut. Mutta päivälliselle sain päähäni paistaa voissa keittämällä kypsyttämääni naudan keittolihaa. Ai että oli namia.

Aamupala

2 molemmin puolin voissa (20 g) paistettua kananmunaa, joiden välissä 30 g emmentaljuustoa (hh 0,76)

20 g vihreää paprikaa (hh 0,5), 5 g punaista paprikaa (hh 0,23), 30 g kurkkua (hh 0,42)

Lounas

1 1/2 dl kielen keitinlientä ja 2 rkl kookosöljyä (hh 0)

Päivällinen

Voissa (30g) paistettua keittolihaa ja 1 annos kukkakaalimuussia (hh 2,69)

Salaatti

15 g frisé -salaatia, 30 g kurkkua, 11 g tomaattia, 20 g vihreää paprikaa, 1 rkl oliiviöljyä, viinietikkaa (hh 1,44)

Iltapala

200 g Creme Fraichea (hh 4,6)

Päivän hiilihydraatit yhteensä 9,9 g

Viikon päästä taas vaa´alle.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Tiistai 29.11.2011

7. päivä

Upeasti mennyt taas tämäkin päivä ja monta roikkumassa ollutta asiaa olen saanut valmiiksi. Tämän lisäksi olen ollut kolme kertaa kunnon lenkillä hauvojen kanssa. Kipeä mieheni lähti nyt viemään niitä iltapissille. Huomenna tämä hyvä meno kohdallani luultavasti kärsii jonkinlaisen taantuman, sillä tunnun saaneen mieheltäni flunssatartunnan ja kurkku karheana tätä nyt naputtelen.

En millään pysty syömään 4 kokonaista ateriaa päivässä. Kyllä se syöminen kohdallani keskittyy päivällisaikaan. Liekö sitten mitään merkitystä sillä, mihin aikaan ruokansa syö, jos ravintoaineiden kokonaissaanti ja keskinäiset suhteet kokonaisuudessaan ovat samat, syöt sitten neljä kertaa tai kerran? Säännöllisin välein ”ateriani” syön, mutta yhtä ehkä vain oikeastaan voi ateriaksi kutsua.

Tänään mentiin näin:

Aamupala

Pikapizza: 5 viipaletta ylikypsää kinkkua 40 g Oltermannijuustoa (hh 0,55)

Lounas

200 g Creme Fraichea (hh 4,6)

Päivällinen

Kukkakaalimuussi 4:lle: 420 g kukkakaalia keitettynä, 70 g voita, suolaa.

Yhdessä annoksessa hiilihydraatteja 2,45

Porsaankyljys, 30 g tahkojuustoa (hh 0)

Salaatti: 20 g frisé-salaattia, 30 g kurkkua, 20 g punaista paprikaa, 20 g vihreää paprikaa, 20 g majoneesia (hh yht 2,22)

Iltapala

1 1/2 dl kielen keitinlientä, 2 rkl kookosöljyä (hh 0). Tällä kerta keitin kielet huomiseksi koiria varten. Itsekin kyllä kielestä pidämme.

Päivän hiilihydraatit nousivat yhteensä 9,82 grammaan. Tuntuuko liian vähäiseltä vaiko sopivalta?

Induktiovaiheessahan tässä mennään.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Maanantai 28.11.2011

6. päivä

Mahtavaa! Virtaa on riittänyt vaikka kuinka ja olen saanut monen monta asiaa hoidetuksi – äidin, omia ja vieraiden, jotka ovat ottaneet minuun yhteyttä Laki Kaikille Sama ry:n asioissa. En todellakaan muista, milloin minussa viimeksi olisi ollut näin paljon puhtia. Koirien kanssa olen tehnyt kaksi pitkää lenkkiä ja yhden lyhyen – mies makaa kurkku karheana sängyssä. Ketostix näyttää lukemaa suurempi tai yhtä suuri kuin 8.

Tällaista täällä tänään syötiin

Aamiainen

Kahden munan juustomunakas: kananmunat (hh 0,6). raastettua 30 g Oltermannia (hh 0).

Lounas

1/2 dl häränhäntälientä ja 2 rkl kookosöljyä

Päivällinen

2 uunissa paistettua broilerin koipireittä (hh 0) ja 50 g paistettua kesäkurpitsaa (hh 1,25)

Salaatti: 30 g lehtisalaattia (hh 0,3), 10 g punaista paprikaa (0,45), 10 g keltaista paprikaa (hh 0,51), 20 g vihreää paprikaa (hh 0,5)

Illallinen

1 1/2 dl häränhäntälientä ja 2 rkl kookosöljyä (hh 0)

Päivän hiilihydraattimäärä 3,61 grammaa. Hei.... Onko tässä nyt jokin virhe – olen kahteen kertaan laskenut!

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Sunnuntai 27.11.2011

5. päivä

Mukava olo. Aamulla pirteänä ylös, vaikka ilma on todella kamala.  Bellaa tuskin sain kunnon lenkille. Lotta vesikoirana varmasti tykkäsi tämänkin päivän säästä.

Aamupala

1 kananmuna (hh 0,3), 1 palvikinkun siivu (hh 0,11), 20 gg punaista paprikaa (hh 0,9), 30 g kurkkua (hh 0,42)

Lounas

1 1/2 dli häränhäntälientä, 2 rkl kookosöljyä (hh 0)

Päivällinen

Voissa kuullotettu paprikahake tomaattisen jauhelihan kera

paprikahake: 55 g vihreää paprikaa (hh 1,38), 20 g voita (hh 0,16)

Kastike (hh 5,55)

Salaatti: 17 g lehtisalaattia (hh o,17), 10 g keltaista paprikaa (hh 0,51), 15 g punaista paprikaa (hh 0,9), 20 g majoneesia (0,2)

Iltapala

200 g Milbonan Creme Fraichea (hh 4,6)

Hiilihydraattien kokonaismäärä suununtaina 15,2 grammaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys

Lauantai 26.11.2011 klo 23.12

5. päivä

Vaihteeksi ihana, aurinkoinen ja kuiva syyspäivä. Tein koirien kanssa ekstrapitkä lenkin ja kävimme myös koirapuistossa, jossa harmillista kyllä, tällä kertaa ei ollutkaan ketään muita.

Nyt tiedän, mitä ilmaisu ”Juusto jumittaa” tarkoittaa. Kaikki pitää näköjään oppia kantapään kautta. http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?t=8016

Päivän ruokapäiväkirja

Aamiainen

Munavoi, 2 kananmunaa, 40 g voita (hh 0,35)

Lounas

1 1/2 dl lihalientä, 2 rkl kookosöljyä (hh 0)

Päivällinen

Torstailta jääneet kroketit voissa kuullotetun kaaliraasteen kera

Kroketit 1 annos (hh 0 g)

Kuullotettu kaali: 55 g keräkaalia (hh 2,26 g), 25g voita (hh 0,2 g)

Salaatti: 30 g kurkkua (0,42 g), 30 g keltaista paprikaa (hh 1,53 g) , 30 g kukkakaalia (hh 0,66), 30 g punaista paprikaa (hh 1,35), 20 g lehtisalaattia (hh 0,2 g)

Iltapala

200 g Milbonan Creme Fraiche (hh 4,6)

Päivän kokonaishiilihydraattimäärä: 11,57 g

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »