Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tervetuloa!

Käyntejä kotisivuilla:113122 kpl

Viiden kilon pudotusyritys

Share |

Sunnuntai 12.2.2012


kesakurpitsalasagnescaled.jpg










Kesäkurpitsalasagne – rasvan kanssa ei pihtailtu

Suunta on oikea, vaikka edistyminen hieman hitaanlaista. Viikolla kävin ostamassa uudet farkut, kun vanhat eivät enää pysyneet jalassa. Senttimetrit ovat sulaneet enemmän kuin kilot.

Painonpudotusurakkaa on vielä 1,5 kiloa jäljellä. Aletaan siis olla voiton puolella, vaikka tämä ajoittain on aika tahmealta tuntunut. On jännää, miten 18 kg meni aikoinaan itsestään ja viiden kilon eteen on nyt tosissaan saanut tehdä töitä ja vahtia mitä suuhunsa tulee laittaneeksi.

Varsinaista aamupalaa en esim. tänään syönyt ollenkaan, mutta lounaaksi söin paistetun broilerinkoiven, sellaisenaan. Päivälliseksi laitoin kesäkurpitsalasagnea. Päivän hiilihydraatit ovat kotoisin kesäkurpitsasta, sipulista ja kermasta sekä minimaalinen määrä Koskenlaskijasta, kananmunasta ja voista, jotka nekin on laskettu mukaan kokonaismäärään.

Kesäkurpitsalasagne – rasvan kanssa ei pihtailtu

6 hengelle

500 g kesäkurpitsaa
700 g sikanautajauhelihaa
100 g sipulia kuutioituna
250 g mustaa Koskenlaskijaa
100g voita
2 rkl kookosöljyä
3 kananmunaa
3dl kiehuvaa vettä
2 dl kermaa
2 tl Psylliumia
200 g Oltermannia raastettuna
Suolaa, viispippuria
silputtua persiljaa

Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi siivuiksi juustohöylällä. Laita viipaleet lävikköön ja sekoita niihin 2 tl ruususuolaa. Aseta lävikkö esim. kulhon päälle ja aseta kesäkurpitsoiden päälle lautanen painoksi. Anna kesäkurpitsa-suolaseoksesta valua vesi sillä aikaa kun valmistelet ruoan muuten.(Tästä annoksesta valui vettä vajaa 2 dl)

Sulata pannulla 50 g voita ja 2 rkl kookosöljyä ja lisää sipulikuutiot ja jauheliha. Paista kypsäksi ja leikkaa joukkoon Koskenlaskija pieninä paloina. Sekoita ja anna Koskenlaskijan sulaa.

Tee ”munamaito” seuraavasti: Punnitse sauvasekoittimen kulhoon 50 g voita. Riko päälle 3 kananmunaa ja mittaa joukkoon 3 dl kiehuvaa vettä. Sekoita joukkoon 2 tl Psylliumia ja 2 dl kuohukermaa. Sekoita ”munamaito yhteen jauhelihaseoksen kanssa.

Voitele uunivuoka ja lado pohjalle kerros kesäkurpitsan viipaleita. Kaada päälle jauheliha-munamaitoseosta ja lado taas päälle kerros kesäkurpitsaviipaleita jne. Anna paistua uunissa noin 45 minuuttia 175 asteessa. Ota vuoka pois uunista ja sirottele ruoan päälle Oltermanniraaste. Anna juuston sulaa ja saada hiukan väriä. Ota pois uunista ja sirottele päälle persiljasilppua.

Ruoka sisältää hiilihydraatteja 3,9 gramma annosta kohden ja se jäi päivän koko saldoksi, sillä iltapalaa tämän päivällisen jälkeen ei tarvita.


Kommentit

13.2.2012 9:21  Lena

PS. Olen edelleen kylläinen eilen klo 17 nauttimastani päivällisestä. Jos ei ole tottunut suuriin rasvamääriin, voi kummankin juuston osuutta vähentää. Esim. mieheni mielestäni rasvaa oli turhankin paljon.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini