Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tervetuloa!

Käyntejä kotisivuilla:90307 kpl

Tänään totuus punnitaan

Sunnuntai 25.5.2014 klo 5:46

Lue Uuden Suomen blogini.

Kommentoi kirjoitusta.

Lenan esite

Lauantai 24.5.2014 klo 16:16

Nyt on viimeinenkin oma paperiesite jaettu, joten lataan sen tähän nähtäväksesi kuvatiedostona.

Ensimmäinen kuva on kansi ja takasivu, toinen kuva on keskiaukeama :)

Ctrl plussaa painamalla saat kuvat suuremmiksi.

lenaesite.jpg

lenaesite2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Suununtaina EU-vaalien varsinainen vaalipäivä

Maanantai 19.5.2014 klo 15:52

hahmotelma.jpg.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Kymmenen syytä erota EU:sta

Perjantai 2.5.2014 klo 14:43

kymmenensyytaskalad.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Ehdokashaastattelu - Satakunnan Kansa 29.4.2014

Perjantai 2.5.2014 klo 12:26

Sain kunnian aloittaa Satakunnan Kansan haastattelusarjan maakunnan ehdokkaista. Oma haastatteluni alla pdf-linkkeinä.

Kuva Tomi Glad

Teksti Ville Hammarberg

Kommentoi kirjoitusta.

Järviradion haastattelu

Perjantai 18.4.2014 klo 19:00

IPU:n europarlamenttiehdokas Lena Wiksten haastateltavana Järviradiossa, Vaihtoehto EU:lle -ohjelmasarjassa.

2 kommenttia .

Home muhii kaikkialla

Perjantai 21.3.2014 klo 5:39

Lue riipaiseva tarina Annen homekokemuksista. Tuota homettahan on nykyisin vähän kaikkialla; julkissa rakennuksissa, kuten esim. kouluissa, päiväkodeissa, kirjastoissa ja sairaloissa sekä myös asunnoissa. Kuluneena kosteana ja lämpimänä syksynä ja talvena ihmiset ovat altistuneet homeelle jopa ulkona.

Täällä on ollut ikävänä tapana se, ettei homeongelmiin suhtauduta vakavasti, vaan ne lakaistaan maton alle siihen saakka, kunnes on aivan pakko nostaa kysymys esille ja tehdä jotain. Monta kertaa oirehtijoita myös lähetetään psykiatrisiin tutkimuksiin, kun oleteaan vian löytyvän päänupista.

Kun sitten lopulta jotain on tehty, on monet kerrat käynyt niin, etttä on käytetty desinfioimiseen myrkkyjä, jotka ovat kohtalokkaita niitä sisäänsä hengittäville ihmisille. Siinä kohtaa taas tuo psykiatrille passittaminen tulee mukaan kuvaan.

Annen tarina

Kommentoi kirjoitusta.

EU-maiden väliset erot kasvavat

Perjantai 21.3.2014 klo 5:14

Väitetään, että Euroopan unionin kulmakiviin kuuluu välttää liian suuria taloudellisia eroja, koska ne aiheuttavat kahnausta jäsenmaiden välillä.

Todellisuudessa erot EU:n 28 jäsenmaan välillä kasvavat jatkuvasti, erityisesti EMU:n valuuttaliittoon kuuluvien 18 maan välillä, joilla on yhteisenä ylikansallisena valuuttana euro ja ylikansallinen, strategisesti Saksaan sijoitettu keskuspankki.

Vuodesta 2006 Saksan, Euroopan suurimman kansantalouden kauppatase on ollut ylijäämäinen. Vuoden 2013 ylijäämä, 198,9 miljardia euroa, on tähän asti suurin ja vastaa seitsemää prosenttia saksan bruttokansantuotteesta.

Yhden maan ylijäämä edellyttää toisen maan alijäämää.

Kreikan kauppataseen alijäämä oli 2011 lähes 38 miljardia dollaria (tämän hetken kurssin mukaan 27,3 miljardia euroa) ja juuri Saksa on Kreikan tärkein kauppakumppani. Pahasti alijäämäisten maiden on pakko velkaantua. Kreikalle rahaa lainaavat korkealla korolla mm. isot saksalaiset pankit.

Kysymys kuuluu, miten Kreikka pääsee irti ketunraudoistaan luovuttuaan EMU-jäsenyytensä myötä omasta valuutta- ja rahapolitiikastaan, samaan aikaan kun ”pahamaineinen troikka” eli EU-komissio, Euroopan keskuspankki ja kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) sanelevat Kreikan finanssipolitiikan ehdot. Pohtia voi myös sitä, kuinka Suomen Kreikalle lainaamien rahojen takaisinmaksun käy!

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Kommentoi kirjoitusta.

Punakaalikeittoa borssin tapaan

Lauantai 15.2.2014 klo 21:22

Tänään syntyi punakaalikeitto, joka sopii tärkkelysintolerantille borssikeittoa korvaamaan.

rodkalssoppaskalad.jpg

Punakaalikeitto

1 rkl voita
1 rkl kookosöljyä
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
700 g sikanautajauhelihaa
700 g punakaalia
1 oranssi paprika
200 g rasvaista savukylkeä
Suolaa
Pippurisekoitusta
Vettä tai lihan/luun/kielen keitinlientä

Suikaloi punakaali. Paista jauheliha rasvoissa ja lisää suikaloitu punakaali. Kaada nestettä kasariin jonkin verran yli kaalirajan. Anna kiehua hiljaisesti noin 35 minuuttia ja paloittele sillä välin paprika ja savukylki. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita paprikanpalaset joukkoon ja anna kypsyä vielä viitisen minuuttia. Lisää savukylkipalaset.
Tarjoile etikkatilkan ja smetanan kera.

Tähän keittoon käytin osana lientä possunkielten keittoliemen ja loppuna vettä. Itse kielet menivät tällä kertaa parempiin suihin eli koiriemme päivälliseksi.

Kommentoi kirjoitusta.

Viiden kilon pudotusyritys 2014

Maanantai 10.2.2014 klo 21:02

Toissa talvinen viiden kilon pudotusyritys onnistui hyvin ja hieman enmmänkin kiloja karisi, mutta nyt olen taas tilanteessa, jossa sellainen viitisen kiloa pitäisi saada pois.

Tälläkin kertaa laitan tänne projektini yhteydessä syntyviä resptejä.

Aamupalaksi join nestemäisen munavoin, murukahvilla maustettuna.
Päivälliseksi tein tonnikalapihvejä, jollaisia en aiemmin ole kokeillutkaan. Varsin maistuvia niistä tuli.

fiskbiffar2.jpg

Tonnikalapihvit

1 kananmuna
1 prk tonnikalaa öljyssä
1/2 prk smetanaa
3 rkl Oltermanni sulatejuustoa
2tl psylliumia
1 rkl kookosjauhoa

Paistamiseen voita

Sulatejuusto lämmitetään miedolla lämmöllä juoksevaksi. Muna vatkataan. Sekoitetaan joukkoon tonnikala, smetana ja sulatejuusto. Lisätään vatkaten psyllium ja kookosjauhot. Paistetaan lettupannussa runsaassa voissa.

2 kommenttia .

Tietopaketti tärkkelysintoleranssista

Maanantai 3.2.2014 klo 21:13

Tiukkaa asiaa tärkkelysintoleranssista ja sen syntymekanismeista. Itselleni eivät entsyymitkään ole auttaneet, koska nimenomaan tuossa mainittua maltaasia, jota tarvittaisiin ohutsuolessa tapahtuvaan pilkkomiseen,  ei ruoansulatusentsyymeissä yleensä ole ja vaikka olisikin, niin aivan liian vähän. - Toisaalta, ei sitä tärkkelystä mihinkään tarvita. Harmi vain, että sitä lykätään kaikkeen mahdolliseen.

Tärkkelysintoleranssi

Kommentoi kirjoitusta.

Sämpyläkokeilu

Lauantai 1.2.2014 klo 21:57

sampylatscaled.jpg

Tänään oli tarkoitus mennä Turkuun yhdessä eurajokelaisen kaverin kanssa, mutta säätiedotukset saivat meidät jänistämään ja lopulta luopumaan matka-aikeistamme. Oikeastaan säästä ei tullut niin hirveää, kuin mitä oli luvassa, vaan kovin lumisade ja myräkkä ajoittukin ilmeisesti viime yölle.

Kun aikaa ”jäi yli” päätin kokeilla leipoa tärkkelyksettömiä sämpylöitä. Tällä kertaa muistin jopa kirjata muistiin, mitä niihin laitoin. Kas tässä:

Sämpylät

5 kananmunaa
100 g voita sulatettuna
3 tl psylliumia
100 g kermarahkaa
100g raastettua Oltermanni-juustoa
0,75 dl kookosjauhoa
0,25 dl mantelijauhoa
0,25 dl hasselpähkinäjauhoa
1 maustemitallinen ruokasoodaa
Muotoiluun 0,5 dl siivilöityä kookosjauhoa

Vatkaa kananmunat vaahdoksi ja vatkaa joukkoon lämmin voisula sekä psylliumjauhe. Anna turvota hetki. Sekoita joukkoon kermarahka ja juusto. Lisää ja sekoita (siivilöi kookosjauho) joukkoon jauhot ja sooda.

Siivilöi ja sirottele kookosjauhot leivinlaudalle. Nosta kahdella ruokalusikalla pellille lusikoilla muotoilemasi taikinanokareet. Nosta yksi kerrallaan pelliltä ja pyöräytä kevyesti kookosjauhossa ja pyörittele siitä kämmenissäsi pyöreä pulla ja nosta lopulta takaisin pellille. Taikinasta tulee 10-11 sämpylää.

Paista sämpylät 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

Kommentoi kirjoitusta.

Tärkkelyksetön tammikuu jatkuu vielä

Maanantai 27.1.2014

Suomalaisten/pohjoismaalaisten esi-isäkin vietti tärkkelyksetöntä ja vähäsokerista tammikuuta.

"Mies kärsi luultavasti laktoosi-intoleranssista. Hänellä oli myös vaikeuksia sulattaa tärkkelyspitoisia ruokia, toisin kuin myöhemmillä maanviljelijöillä, joiden ruokavalio muuttui uuden elämäntavan myötä"
- Iltasanomien juttu

Tärkkelyksetön tammikuu Facebookissa

Kommentoi kirjoitusta.

Olen ehdolla

Torstai 9.1.2014 klo 17:38

Käypä kurkkaamassa ja tykkäämässä Facebooksivullani ja lukemassa blogiani Uudessa Suomessa.

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »