Tänään syntyi punakaalikeitto, joka sopii tärkkelysintolerantille borssikeittoa korvaamaan.

Punakaalikeitto
1 rkl voita
1 rkl kookosöljyä
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
700 g sikanautajauhelihaa
700 g punakaalia
1 oranssi paprika
200 g rasvaista savukylkeä
Suolaa
Pippurisekoitusta
Vettä tai lihan/luun/kielen keitinlientä
Suikaloi punakaali. Paista jauheliha rasvoissa ja lisää suikaloitu punakaali. Kaada nestettä kasariin jonkin verran yli kaalirajan. Anna kiehua hiljaisesti noin 35 minuuttia ja paloittele sillä välin paprika ja savukylki. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita paprikanpalaset joukkoon ja anna kypsyä vielä viitisen minuuttia. Lisää savukylkipalaset.
Tarjoile etikkatilkan ja smetanan kera.
Tähän keittoon käytin osana lientä possunkielten keittoliemen ja loppuna vettä. Itse kielet menivät tällä kertaa parempiin suihin eli koiriemme päivälliseksi.