- 9.11.2018 21.05Kansalaisaloite terveellisemmän ruoan alv:n alentamiseksiLue lisää »
- 21.12.2015 0.05UunijuustosetLue lisää »
- 5.11.2015 15.41Mitä sinun tulee tietää TTIP:stäLue lisää »
LoppiainenTiistai 6.1.2015 klo 18.13 Pirteä tammikuinen pakkassää. Aamupäivällä Porin laulajien kanssa laulamassa Keski-Porin kirkossa joululauluja ja -virsiä ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Seuraava kertaa tullee runsaan 11 kuukauden kuluttua. Reipas, kolmen kaupunginosan lenkki tuli tehtyä koirien koirien kanssa. Pyhäpäivä kun on, tuli ruokaankin vähän satsattua – maittava mutta helppo ja suhteellisen nopea päivällinen kuitenkin oli kyseessä. Jälkiruokaa meillä syödään harvemmin, mutta loppiaisen kunniaksi tänään oli sellaistakin. Pääruokana oli uunissa viipaleina paistettua ulkofileetä ja jälkiruokana tänään kehittämäni kermainen unelma. Uunissa paistettu ulkofilee n. 800 g naudanfileetäpieniä luomutomaatteja suolaa, pippurisekoitusta myllystä, huhmaressa murskattua rosepippuria parsakaalin vartta Ota ulkofilee huoneen lämpöön ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella ja sirottele päälle huhmaressa murskaamasi rosepippuri. Asettele uunivuokaan. Lisää vuokaan pienet tomaatit sekä viipaloimaasi parsakaalin vartta. Paista uunissa 175 asteen lämmössä noin puoli tuntia. Tarjoa lisukkeeksi höyrytettyä parsakaalia ja salaattia. Kermainen unelma (kahdelle) 2 dl kuohukermaa Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon limettimehu, piparkakkumauste ja stevia. Lisää joukkoon kolme viipaloitua kumkvattia ja sekoita varovasti. Lusikoi kulhoihin ja käytä yksi viipaloitu kumkvatti koristeluun. Aseta pakkaseen n. 15 minuutiksi ja tarjoile. |