- 9.11.2018 21.05Kansalaisaloite terveellisemmän ruoan alv:n alentamiseksiLue lisää »
- 21.12.2015 0.05UunijuustosetLue lisää »
- 5.11.2015 15.41Mitä sinun tulee tietää TTIP:stäLue lisää »
VoileipäkeksitSunnuntai 11.1.2015 klo 14.31 Tänään syntyi voileipäkeksejä. Inspiraatio kokeiluun iski alun perin päälle Birgitta Höglundin siemennäkkäreistä, joissa kuitenkin näyttää olevan tärkkelysintolerantilla paljon sopimattomia aineita. Minunkaan tekemäni eivät nyt aivan oikeaoppisia ole, minkä huomasin jälkeen päin. Seesamin siemenissä on peräti 0,5 % tärkkelystä, joten ne kannattaa jättää pois heti kättelyssä, jos siltä tuntuu. Toisaalta ne eivät juurikaan vaikuta keksien makuun. Mausteidenkaan osalta en uskalla mennä sataprosenttiseen takuuseen. En löydä asiasta luotettavaa tietoa. Jos joku löytää, pyydän ilmoittamaan. Voileipäkeksit 3 dl mantelijauhoa 1 dl kookosjauhoa 1/2 dl hasselpähkinäjauhoa 2rkl psylliumia (1/2 dl seesamin siemeniä) (1 rkl aniksen siemeniä, 1 rkl fenkolin siemeniä, 1 1/2 tl jauhettua pomeranssinkuorta) 2 dl vettä 2 rkl kylmäpuristettua manteliöljyä 1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita joukkoon vesi. Lisää öljyt ja sekoita vielä. Kaulitse taikinasta kahden leivinpaperin välissä uuninpellin kokoinen levy. Poista päällimmäinen ja paista 20 minuuttia uunissa 150 asteessa, leikkaa levy mieleisesi kokoisiksi paloiksi, vähennä uunin lämpö sataan, paista taas 20 minuuttia, vähennä 50:een ja paista 40 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä keksit tunniksi kuivumaan (jos maltat). Nautitaan mieluusti runsaan voin ja Aurajuuston kera. Todella herkullisia! |