Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tervetuloa!

Käyntejä kotisivuilla:309208 kpl

Viiden kilon pudotusyritys

Share |

Perjantai 25.11.2011


succiniskalad.jpg

Raastettu kuullotettu kesäkurpitsa tomaattisen jauhelihan kera

3. päivä

Olo on normaali. Vaa´alla en ole toistaiseksi käynyt ja aion tehdäkin sen vasta kun viikko aloituksesta on kulunut. Minusta kuitenkin tuntuu, ettei kiloakaan ole lähtenyt.

Kävin tänään äitini luona ja kun kerroin tästä projektistani, hän ihmetteli kovasti, miksi minä laihdutan. Hänen mielestään minä en ole lihava. Samaa on aiemmin jossain yhteydessä sanonut myös tyttäreni. Mieheni ei ole virkkanut mitään koko asiasta. Omastakaan mielestäni en ole mitenkään lihava, mutta panoindeksin eli BMI:n mielestä olen. Toisaalta en ole niinkään varma, että tuo painoindeksi lopultakaan osoittaa mitään relevanttia. Ulkomuoto ja paino eivät aina kulje käsi kädessä. Olettehan kuulleet ilmaisun ”laiha läski”? Se tarkoittaa ihmistä, joka näyttää aika pullukalta, mutta ei paina paljoakaan.

Ketostix osoittaa, että ketoaineideni taso on kohtalainen. Tosin en tiedä, mitä sen pitäisi näyttää, jos keho todellakin käyttää ravinnokseen omia varastorasvojaan. Syömilläni rasvamäärillä olisi todellinen ihme, jos ketoaineita ei muodostuisi.

Jännittää tänään syömieni hiilihydraattien määrä. Halusin jostain syystä käyttää päivälliskastikkeessa tomaattipyrettä, ja nyt pelkään sen kostautuvan. En ole vielä laskenut hiilihydraattimäärää, vaan teen sen tässä samalla kun kirjoitan.

Aamupala

35 grammaa mustaleimaista tahkojuustoa (hh 0 g) 10 g voita (hh 0,08 g), viipale palvikinkkua 11g (hh 0,11g), 20 g kurkkua (hh 0,36 g), yhteensä 0,55 grammaa.

Lounas

Pikapizza: 5 viipaletta ylikypsää kinkkua (hh 0,55 g), 40 grammaa Oltermanni-kermajuustoa (hh 0 g), oreganoa.

Päivällinen

100 grammaa kuullotettua kesäkurpitsaa (hh 2,5 g)

Kastike neljälle

700 grammaa sikanautajauhelihaa (hh 0 g), 2 sipulia (paino 120 g) (hh 5,76 g), 250 grammaa sieniä (hh 5,25 g), 140 g tomaattipyrettä (hh 11,2),, suolaa, pippureita chiliä. Koko kastikkeen hiilihydraattimääräksi tulee 22,21 g ja yhden annoksen 5,55 g.

10 grammaa lehtisalaattia (hh 0,1 g), 20 grammaa keltaista paprikaa (hh 1,02g), 20 grammaa kurkkua (hh 0,28), 20 grammaa eilen yli jääneistä kananmunankeltuaisista tehtyä majoneesia (hh 0,2).

Iltapala

Iltapala jäi väliin, koska olo oli kylläinen vielä nukkumaan mennessä.

Päivän kokonaishiilihydraattimääräksi tuli 10,75. Yllättävän mukavasti, vaikka se tomaattisose askarruttikin. Päivällinen oli todella täyttävä. Onneksi nämä vhh-ruoat eivät aiheutua ähkyä.

Kahden desimaalin kanssa pelaaminen on oikeastaan aika hassua, sillä virhemahdollisuuksia laskennassa on useita.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini