Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tervetuloa!

Käyntejä kotisivuilla:344203 kpl

Hyvää Runebergin päivän iltaa!

Share |

Torstai 5.2.2015 klo 20.56


Hyvää Runebergin päivän iltaa

Ostin jokin aika sitten pussillisen Sukrinia, joka on rypälesokerista eli glukoosista fermentoimalla valmistettu hiilihydraatiton tuote. Olen muutenkin pannut merkille fermentoinnin edut. Kasviksien sokerit eivät aiheuta samalla tavalla mahavaivoja, kun ne ensin hapattaa eli antaa käydä hallitusti. Mitään tärkkelyspitoista en tosin ole uskaltanut kokeilla.

Tänään sitten päätin tehdä Runebergin torttuja ja kokeilla niihin tuota Sukrinia. Munia ja Sukrinia vaahdottaessa Sukrin käyttäytyy kuin sokeri ja tekee myös leivonnaisen konsistenssin samanlaiseksi. Tortut nousivat ihan kunnolla, mikä ei esim. stevian kanssa oikein tahdo onistua. Resepti syntyi, kuten yleensäkin, työn edetessä.

runebergskalad.jpg

Runebergin tortut

5 kananmunaa
2,5 dl Sukrinia
55 g voita sulatettuna
1 dl kookosjauhoa
1 dl mantelijauhetta
1 dl hasselpähkinäjauhetta
1 dl hasselpähkinärouhetta
1/2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
2 tl Psylliumia
1 ml ruokasoodaa

Vatkaa kananmunat ja Sukrin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voisula. Lisää siivilöity kookosjauhe sekä Psyllium ja ruokasooda. Lisää loput jauheet sekä hasselpähkinärouhe ja pomeranssi ja sekoita varovasti puulastalla tms. Kaada korkeisiin torttuvuokiin ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

Hillon ja sokerivesikuorrutuksen jätin väliin. Torttuni maistui äkkimakealta, mutta syy on luultavasti omassa makuaistissani, koska en ole pitkään aikaan uskaltanut syödä mitään makeaa. Ohjeiden mukaan Sukrinia käytetään sokerin tavoin, joten puolet kananmunien kappalemäärästä desilitroina ei pitäisi olla liikaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini