Uusimmat kirjoitukset

Blogin arkisto

Tervetuloa!

Käyntejä kotisivuilla:323300 kpl

Joulupuuron aika

Share |

Sunnuntai 21.12.2014 klo 21.36


Eipä ole viime aikoina tullut ruokapäivityksiä tehdyksi. Syy on sellainen, että se edellyttäisi koko henkilökohtaisen ruokahistorian uudelleen kirjoittamisen. Alkavat variaatiot olla vähissä, kun ei enää oikein mikään käy mahalle. Lähempi selostus tulee aikanaan.

Tänään tempaisin itselleni joulupuuron. Kaksi annosta syntyi näistä aineksista:

200 g shiratakihelmiä
2 kananmunaa
1,5 dl kermaa
0,5 dl vettä
1 rkl voita
sekä kylmää vettä shiratakien huuhteluun ja kuumaa vettä liottamiseen.
Huuhtele shiratakit kylmässä vedessä ja siivilöi ne. Laita likoamaan kiehuvan kuumaan veteen siksi aikaa kun teet muun.
Vatkaa kananmunat kulhossa ja lisää kerma ja vesi. Kaada kattilaan ja hämmennä miedolla lämmöllä koko ajan. Lisää välissä voi ja jatka hämmentämistä kunnes seos on sopivan sakeaa, jolloin nostat sen liedeltä.
Siivilöi kuumassa vedessä likoavat shiratakihelmet ja sekoita ne munakermaseokseen. Kauho syvälle lautaselle ja sirottele kanelia päälle. Lisäksi voit halutessasi laittaa nokareen tai kaksi makeuttamatonta luumuhilloa.

joulupuuro3.jpg


Kommentit

22.12.2014 11.42  Erja viuhkola

minä teen riisipuuron kukkakaalesta, elävän ravinnon sivulla oli ohje, itse käytän siinä kookoskermaa tai -maitoa, mausteena kaardemummaa ja/tai kanelia, tuoksuu ihan korvapuustille.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini